Make your own free website on Tripod.com
Reisverslag studiereis Zuid-Afrika
Interactieve determinatietabel


Dit project is gelauwerd met de Toshiba-award ter ere van DIGISTUDENT.

Dag 1

Onze eerste bestemming was Kaapstad. Hier zouden we allereerst de Tafelberg gaan bezoeken. Om het met de woorden van één van mijn medepassagiers (ik wil geen namen noemen) uit te drukken:
"Als zelfs Margriet Hermans daar op gestaan heeft, ..."Dag 2

Gedurende deze dag zouden we via een rondrit de kans krijgen om 'Cape Point' en 'Kaap de Goede Hoop' te bezoeken. Vanuit Cape Point was het mogelijk enkele walvissen te zien zwemmen.

Dag 3

Vanuit Kaapstad namen we een vlucht naar Johannesburg. Hier werden we ontvangen in de hoofdzetel van Microsoft. Zij toonden ons een school in de Microsoft Village. Een school waar leerlingen gratis computeropleiding kunnen krijgen. Daarna werd het contrast arm-rijk ons duidelijk in een privéschool.

Dag 4

Op deze dag schiep God het Krugerpark en wij zagen dat het goed was. Luipaarden, olifanten, leeuwen, buffels en neushoorns ... we hebben ze allemaal gezien en de (Big) vijf hebben geen geheimen meer voor ons.

Dag 5

Dat in het Krugerpark nog echte Afrikaanse stammen wonen, werd ons duidelijk toen we 2 typisch Afrikaanse dorpen bezochten: Dixie en Utah.
Ook hier hebben we een school bezocht. Al vlug werd duidelijk dat 12 km blootvoets naar school wandelen geen fabeltje is...


Dag 6

Op de 6e dag moesten we weer genoegen leren nemen met ons eigen Belgenlandje. Het temperatuurverschil (27°) hebben we er maar bij genomen, met een snotneus tot gevolg. Deze snotneus was echter maar een peulschil vergeleken met onze ervaring die we nu toch wel rijker zijn!

Terug naar beginpagina.

Deze pagina is ontworpen door Koen Timmers. Contact is mogelijk via e-mail.